"Csak azt érdemes megcsinálni, ami lehetetlen."

                                                          /Hamvas Béla/

Író, színművész, rendező, drámatanár

Kapható

Kattints a képre! A Móra Könyvkiadó oldalán beleolvashatsz a műbe.​


 

 

 

 

 

Kattints a képre! A Móra Könyvkiadó oldalán beleolvashatsz a műbe.​

 

 

 

 Kattints a képre! A Móra Könyvkiadó oldalán beleolvashatsz a műbe és megrendelheted a könyvet, vagy az e-bookot.

 
 
 

Könyvajánló

 

 


Gáspár András A Színház-és Filmművészeti Egyetemen 1993-ban végzett Iglódi István tanítványaként. Közben a Guildhall School (London) színész szakán (1991), majd a British American Drama Academyn (1992-1994 között) tanult. 1992-től a Nemzeti Színház tagja, majd szabadúszó.  1994-től 2009-ig dolgozott a médiában műsorvezető- szerkesztőként. Játszott a Komédiumban, a Karinthy Színpadon, a József Attila Színházban, a szegedi Nemzeti Színházban a Buda Stagen, a Vidám Színpadon, Centrál Színházban, a Budapesti Kamaraszínházban, Pesti Magyar Színházban. Jelenleg a Hatszín Teátrumban játszik a több, mint 2,5 évtizedes S.ö.r. ((Shakespeare Összes Rövidítve) és a 2 évtizedes G.Ö.R.Cs. (Görögök Összes Regéi és Cselekedetei) előadásokban. Rendszeresen szinkronizál. Állandó szinkronhangja a Kung Fu panda  Po-jának, valamint Shaun Williams Scott-nak, aki az Amerika pite Stiflerje. A Cápamese című rajzfilmben a Will Smith által szinkronizált Oscarnak kölcsönözte a hangját. A sikeres gasztroműsorokat készítő Jamie Oliver mesterszakács állandó magyarhangja. Színészi tevékenysége mellett, a saját vállalkozásban létrehozott Psyché megidézése és az Isteni show  című musical társrendezője és zeneszerzője, szövegírója. 2010-ben rendezte Szalay Kriszta színdarabját a Gramp musicalt, 2017-ben pedig az Adrian Mole újabb kínszenvedései a felnőtt kor küszöbén előadást a Hatszín Teátrumban. 2019-ben a Pinceszínház Meghallgatás és a Szentendrei Teátrum Petőfi-játék című előadásainak rendezője.  A Petőfi-játék a Pesti Magyar Színházban került volna színpadra 2020. márciusában. Ezek az előadások a koronavírus járvány miatt a 2022-es év márciusára tolódtak, de 2021. júniusában elkészült a Petőfi-játék TV-film feldolgozása.

Forgatott Enyedi Ildikóval a Tamás és Juli című filmben. Az Európa expressz  mozifilm és a filmből készült Rendőrsztori című krimisorozat főszereplője. Gáspár András számos kísérleti, és vizsgafilm szereplője, előszeretettel dolgozik fiatal filmesekkel.


2015-től évekig forgatott a Barátok Közt című Rtl Klub TV-sorozatban. Petrik Gedeon ügyvédet formálta meg. 2019-ben a TV2 Mintaapák című sorozatának szereplője Igor karakterét játszotta, a telemarketinges cég főnökét számos epizódban.

2022-es színházi bemutatója volt a Spirita Társulat Mephisto című előadása, amelyben a Tábornagy szerepét akakította a Bethlen Téri Színházban.

Gáspár András Gáspár az írói, drámatanári, színházi és szinkron munkái mellett a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem DLA képzésén doktori tanulmányokat folytat.


MEPHISTO - 2022

MEPHISTO

A SPIRITA TÁRSULAT BEMUTATÓJA

 2022.01.29.
BETHLEN TÉRI SZÍNHÁZ


A képre kattintva megtekintheti a Petőfi-játék előadás trailerét. Az előadás rendezője: Gáspár András Gáspár.


A képre kattintva kritikát olvashat a Petőfi-játék című előadásról, melynek Gáspár András Gáspár a rendezője.


A képre kattintva kritikát olvashat a Pinceszínház Balázs Ágnes: Meghallgatás című előadásáról, melynek Gáspár András Gáspár a rendezője.


A képre kattintva megtekinthető a MEGHALLGATÁS című előadás videóklipje, melynek rendezője Gáspár András Gáspár.


 


A képre kattintva megtekinthető a MEGHALLGATÁS előadás trailere.


A képre kattintva megtekinthető a Hatszín Teátrumban műsoron lévő  S.Ö.R. (SHAKESPEARE ÖSSZES RÖVIDÍTVE) előadás ajánlója.
Az előadást 1994 óta változatlan szereposztásban játssza Gáspár András, Kálid Artúr és Kálloy Molnár Péter.